Pigiausias 2,5 % riebumo, 0,9 litro talpos pienas Alytaus maksimose irgi kainuoja jau 1,49 lt. Analogiškos talpos ir riebumo pienas Alytaus norfose jau kainuoja tiek pat – 1,49 lt.
Šią poziciją Alytuje, Pramonės rajone, perdirbamas pienas per nepilnus metus pasiekė keliais etapais – nuo 1,19 lt iki 1,25 lt, po to – 1,37 lt ir galop – iki 1,49 lt.
Liūdniausia, tenka pripažinti: Alytaus „Pienalitos“ pienas „Norfa“, kad ir pabrangęs – Lietuvoje lieka vienu kokybiškiausių pigiausios pozicijos pienų.
Rekia įrodymų? Nusipirkite ir palyginkite. Atvėrus kitų gamintojų panašios kainos ar pigesnio 2,5 % produkto pakuotę, kartais tenka pajusti tikrai ne pieno ir net ne karvės kvapą…
Džiugu, kad Alytaus pienininkai, brangindami pigiausią pieną, neužmiršta produktų, kurie kokybe nesusileidžia panašiems, tačiau yra gerokai pigesni.
Iš Olandijos „Pienalitos“ įsivežamo brandinto puskiečio fermentinio, vidutinio riebumo (48%) sūrio kilogramas šiuo metu Alytaus norfose tekainuoja 13,99 lt.
Šis olandiškas sūris, gaminamas be E, ir tik iš natūralių medžiagų, Lietuvos rinkoje pasirodęs pavasarį, kainavo 14,99 lt, po to buvo pabrangęs iki 15,99 lt.
Kitose prekybos sistemose brangiau kainuoja ne tik sūriai, bet ir vadinamieji sūrio produktai. O jei klausiate patarimo – alytiškių importuojamas „Pienalitos“ olandiškasis („Gouda“) sūris – kol kas be konkurencijos ne tik „pigumo“, bet ir kokybės, skonio lentynoje.
„Alytaus gido“ žiniomis, panašų fermentinį sūrį ketinama brandinti ir Alytaus pieninėje, kur kol kas gaminamas kelių riebumų varškės sūris.
„Pienalitos“ direktorius Gediminas Lingys mūsų portalui yra pasakojęs, kad Putinų g. 33 įsikūrusioje pieninėje ateityje turėtų atgimti ir garsiojo Alytaus plombyro bei kitų ledų gamyba.
Tad, jeigu alytiškių pienas brangsta ir dėl to, kad bus investuojama į naujos produkcijos įrengimus – tokį produktą paremti, matyt, verta ar bent negaila…