Lietuvos pramonininkų konfederacija organizuoja konkursą „Lietuvos metų gaminys“. Šias metais konkurse „Lietuvos metų gaminys” apdovanojimams nominuotos 82 įmonės dešimtyje vertinimo grupių iš 15-os šalies ūkio šakų. Dviejų lygių ekspertų ir įvairias pramonės ir verslo šakas atstovaujanti komisija, apibendrinusi ekspertų išvadas, nusprendė skirti 93 aukso ir 5 sidabro medalių įmonių produkcijai ir paslaugoms.
Bendrovėje „Alytaus duona“ gaminama Jotvingių duona geriausių lietuviškų produktų konkurse pelnė aukščiausią įvertinimą – aukso medalį. Nors Lietuvos metų gaminio konkurso auksu apdovanota duona Alytuje sukurta ir kepama neseniai, dėl išskirtinių skoninių savybių, ši duona iš karto atrado savo pirkėją.
Jotvingių duona – natūrali tamsi duona, praturtinta gausybe sėklų. Speciali receptūra ir naudojama technologija suteikia šiai duonai ypatingą skonį ir purumą. Jotvingių duona kepama dideliais 3,6 kg kepalais, kurie formuojami rankomis, duonos gamybai naudojamas natūralus raugas.
Vyr. technologė Danutė Grigienė ilgai eksperimentavo, kol sukūrė skaniosios Jotvingių duonos receptūrą. Ji ir „Alytaus duonos“ direktorius Arvydas Stankevičius aukso medalį, skirtą Jotvingių duonai, atsiėmė Lietuvos Respublikos vyriausybės rūmuose.
Irma Žilienė