Klausimas į kurį galima atsakyti labai plačiai ir, tuo pačiu, vienu sakiniu – nes kokybė visuomet bus užtikrintas laiko, pinigų ir sveikatos taupymas. Pirkdami pigius ir nuolat gendančius, lūžtančius ar tiesiog dūžtančius įrankius, eikvojame savo laiką ieškodami vis naujų gaminių. Netausojame sveikatos su maistu valgydami nuo prastų indų susidarančias nuodingas medžiagas ir, galų gale, pamirštame saugumą, kurio tikrai nesuteikia nepatvarūs įrankiai. Taigi, šiek tiek plačiau apie tuos įrankius, į kuriuos investavę daugiau, tikrai išlošime.
Tikras šefo peilis
Nieks nepaneigs, jog svarbiausias virtuvės įrankis – peilis. Šiandien kone kiekvienam maisto gaminimo etapui galima rasti tam skirtą peilį. Tačiau tarp visų peilių tik vienintelis, kuris yra ypatingas – tai vadinamasis šefo peilis. Tai universalus peilis, kurį naudosite kasdien, todėl jį reiktų atsakingai. Be abejonės, svarbiausia kokybė ir patikimas gamintojas. Ne vienas šefas teigia, jog peilis Samura – visada protingas pasirinkimas. Galbūt verta įsiklausyti į profesionalią nuomonę? Visgi, egzistuoja keletą svarių aspektų, į kuriuos derėtų atsižvelgti renkantis peilį.
Individualus pasirinkimas
Peilis – ne namas, jį renkatės tikrai ne visam gyvenimui. Tad labai svarbu atsižvelgti į savo šiandieninius poreikius. Tokie dalykai, kaip rankenos plotis, forma ar net spalva gali būti visai nereikšmingi kitiems, tačiau svarbūs jums. Peilis turi būti patogus, gerai subalansuotas, stabiliai jaustis rankoje. Jeigu esate naujokas, rinkitės paprastesnį variantą. Tačiau jokiu būdu ne prastesnį. Reikalavimai kokybei yra neginčijami bet kokio lygio virtuvės virtuozui.
Patikimi prekių ženklai
Šiandien peilių pasirinkimas yra išties be galo platus. Tad pasiklysti ir suklysti toje gausoje – vieni niekai. Kaip minėjome, pasirinkę patikimą virtuvės įrankių gamintoją išvengsite lengvai padaromų virtuvės įrankių pasirinkimo klaidų. O ir laiko sutaupysite, nes begalinis domėjimasis, kokios peilio savybės yra tikrai tinkamos, gali suryti be galo daug laiko ir energijos. Ir tai visai neapdraudžia nuo klaidingo sprendimo. Daugelis kompanijų savo gaminius gamina jau daugiau nei šimtą metų. Ar gi tai neįrodo patirties ir žinių? Norėdamas pagaminti kokybišką ir ilgai naudojamą peilį gamintojas, be aukščiausios kokybės plieno, turi turėti didžiulę patirtį ir atidirbtus įgūdžius.
Tinkama peilių priežiūra
Kad ir kokie kokybiški peiliai, netinkamai prižiūrimi jie su laiku taps beverčiais. Na, apie tai, jog peilius dera laikyti švariai ir sausai, tikriausiai nė nereikia sakyti. Kokia savybė peiliams svarbiausia? Viskas paprasta – jie turi būti aštrūs. Tuo pasirūpinti reikia tinkamai. Galbūt dera pasitikėti profesionalių peilių galandytojų paslaugomis? Pirmiems kartams tai tikrai nepakenks. Juolab, kad galite gauti nemažai naudingų patarimų, kaip tinkamai galąsti peilius ateityje. Paprastai patariama naudoti plieno ar akmens galąstuvus.
Neginčijama kokybė – ne tik peiliams
Kokybiški peiliai yra puiku, tačiau reikėtų pasirūpinti ir kitais virtuvės gyventojais. Apie tai, kad didelę reikšmę turi puodai ir keptuvės, daug nekalbėsime. Paminėsime tik tai, jog visai nebūtina apsikrauti didelėmis krūvomis šių rakandų. Keletą tikrai kokybiškų bei patvarių puodų, pora patikimų keptuvių ir galėsite džiaugtis lengvu maisto gaminimo procesu. Ką dar galima rasti kiekvieno šefo virtuvėje ir kodėl dera investuoti į šių įrankių kokybę? Taigi:
- Medinis šaukštas. Štai šis įrankis virtuvėje turi būti ne vienas. Ir tikrai kokybiškai apdorotas. Medis, kaip žinia, labai glaudžiai sąveikauja su įvairiais maisto produktais. Tad teisingas medinių šaukštų paruošimas ir kruopšti priežiūra – būtinybė.
- Ar žinote, kokie maisto įrankiai vadinami virtuvės rankomis? Tai – dubenys maišymui. Tik negalvokite, jog jų kokybė ir funkcionalumas yra bereikšmiai dalykai. Išbandykite du skirtingus dubenis ir įsitikinsite patys.
- Žnyplės. Tie laikai, kai kepsnius ar žuvį keptuvėje vartėme mentele ir nuolatos apsitaškydavome riebalais – jau seniai praeityje. Investuokite į kokybiškas žnyples ir karšti čirškiantys karbonadai taps mėgstamiausiu jūsų gaminamu patiekalu be jokios rizikos apsideginti.