Grupelei sveiko maisto entuziastų Alytuje paskutinioji spalio mėnesio šeštadienio popietė tapo naujų skonio atradimų, originalių idėjų ir kūrybos, gaminant maisto patiekalus iš moliūgų, prasmingo laiko praleidimu.
„Slow Food“ (liet. – lėto maisto) studijos patalpose vieni gamino moliūgų plovą, korėjietiškas moliūgų salotas, kiti – moliūginius gardukus, vaišintasi moliūgų tortu, išpuoštu rudeniškomis chortenzijomis, ragauta kanapių arbata su medumi, praturtinta citrinžolės eteriniu aliejumi.
Moliūgas – labai universali daržovė, iš kurios galime gaminti sriubas, troškinius, blynelius, desertus ir dar daug ką. Tai labai turtinga daržovė. Jame gausu vitaminų C, B1, B2, PP, A, D, F, T ir mineralinių medžiagų: kalio, fosforo, kalcio, magnio, geležies, vario bei kobalto. Todėl tokią vertingą daržovę būtina įtraukti į savo mitybos racioną.
Už gausų moliūgų derlių dėkojame Alytaus sveikuolių rėmėjai Aušrai Avižienytei-Grigaravičienei, už paramą – Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo programai.