Alytausgidas.lt
Paremk mus!
  • Kontaktai
No Result
View All Result
SKELBIMAI
RENGINIAI
  • Dzūkija
    • Alytus
    • Alytaus rajonas
    • Druskininkai
    • Lazdijai
    • Varėna
  • Aktualijos
    • Jaunimas
    • Švietimas
  • Verslas
  • 112
    • Eismas
    • Nelaimės
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Rankinis
    • Lengvoji atletika
    • Kitos sporto šakos
  • Transportas
  • Videoreportažai
  • Laisvalaikis ir kultūra
  • Politika
  • Koronavirusas
Alytausgidas.lt
  • Dzūkija
    • Alytus
    • Alytaus rajonas
    • Druskininkai
    • Lazdijai
    • Varėna
  • Aktualijos
    • Jaunimas
    • Švietimas
  • Verslas
  • 112
    • Eismas
    • Nelaimės
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Rankinis
    • Lengvoji atletika
    • Kitos sporto šakos
  • Transportas
  • Videoreportažai
  • Laisvalaikis ir kultūra
  • Politika
  • Koronavirusas
SKELBIMAI
RENGINIAI
No Result
View All Result
Alytausgidas.lt
No Result
View All Result
Home Dzūkija Alytus

Mėsos marinavimas

2008-05-11
in Alytus, Dzūkija
0
Mėsos marinavimas
Dalintis

Šviežia, jauno gyvulio mėsa prieš kepant dažniausiai
tik įtrinamą prieskoniais ir taip laikoma 2-6 vai. Marinatu, citrinos sultimis,
vynu ar acto tirpalu ji tik apšlakstoma.

Ilgiau marinuojama (t.y. mirkoma marinate) tik senų
gyvulių mėsa ir žvėriena, kadangi organinės rūgštys tokią mėsą minkština ir
suteikia jai švelnesnį skonį. Mėsa marinate laikoma iki savaitės. Marinato
pilama tiek, kad mėsa būtų apsemta. Per didelis marinato kiekis, (arba per
didelė jo koncentracija) ištirpina daug naudingų mėsoje esančių medžiagų. Mėsą
marinuojant reikėtų laikyti šaltai, kadangi šiltai laikoma mėsa marinate gali
pradėti rūgti. Marinavimo trukmė priklauso nuo mėsos rūšies ir gabalų dydžio.

Reikia atsiminti, kad mėsa marinuojama tik
nesioksiduo-jančiuose (keramikiniuose, emaliuotuose ar stikliniuose) induose.

Pagal gamybos būdą, marinatai skirstomi į dvi grupes:
virtus marinatus (visi komponentai sudedami į verdantį vandenį ir 5-10 min.
verdami, o po to atšaldomi) ir šaltus marinatus (kompo­nentai sumaišomi
nevirinant).

Marinatuose geriausiai naudoti vyno arba obuolių actą.
Jo koncentracija neturėtų būti didesnė kaip 3-5%. Todėl 9% actą ir acto
esenciją reikėtų atskiesti iki 3-5%.

Į marinatus dedami įvairūs prieskoniai ir daržovės
-estragonas, bazilikas, čiobrelis, peletrūnas, mairūnas, kalendra, kurkuma,
česnakas, juodieji ir raudonieji pipirai, kadagio uogos, gvazdikėliai ir daug
kitų prieskonių. Tai priklauso nuo gaminančiojo skonio. Tačiau, naudojant
prieskonius, reikia jausti saiką ir jais nepiktnaudžiauti.

Galima pasiruošti ir aromatizuotą acto užpilą, į 9%
acto tirpalą sudėjus aukščiau minėtus (arba kitokius) prieskonius. Taip
paruoštą acto užpilą reikėtų palaikyti bent porą savaičių, o marinuojant mėsą
atskiesti jį vandeniu.

Share
Ankstesnis įrašas

LFF I lyga: „Alytis“ prarado pirmuosius taškus

Kitas įrašas

Alytuje vyks Lietuvos spaudos fotografijų paroda

Taip pat skaitykite

Dėl Alytaus mieste nenušienautos žolės – gyventojų skundai, „Marijampolės švara“ tikina, kad daro viską, ką gali
Alytus

Dėl Alytaus mieste nenušienautos žolės – gyventojų skundai, „Marijampolės švara“ tikina, kad daro viską, ką gali

Dzūkijoje užderėjo vasaros festivalių KADA, KUR, KAS, KIEK?
Dzūkija

Dzūkijoje užderėjo vasaros festivalių KADA, KUR, KAS, KIEK?

Atidaromas naujas restoranas
Druskininkai

Atidaromas naujas restoranas

Į gerosios patirties seminarą Alytaus pedagogus sukvietė Piliakalnio progimnazija FOTO
Alytus

Į gerosios patirties seminarą Alytaus pedagogus sukvietė Piliakalnio progimnazija FOTO

Pasveikino vasaros pradžioje gimusius
Alytaus rajonas

Pasveikino vasaros pradžioje gimusius

Rajono meras Irpinės vadovą sutiko Europos regionų sesijoje, bus steigiamas aljansas už Ukrainos atstatymą
Alytaus rajonas

Rajono meras Irpinės vadovą sutiko Europos regionų sesijoje, bus steigiamas aljansas už Ukrainos atstatymą

Paskelbtas poliklinikos direktoriaus konkursas ATNAUJINTA. KOMENTARAS
Alytus

Paskelbtas poliklinikos direktoriaus konkursas ATNAUJINTA. KOMENTARAS

Švęs Žagariai, neatsiliks ir Venciūnai
Alytaus rajonas

Švęs Žagariai, neatsiliks ir Venciūnai

Daugiau
  • Darbas Alytuje
  • Kopėčios
  • Kosmetika
  • Adidas batai
  • KET bilietai
  • Paskola verslui
  • namams24.lt
  • auksoisparduotuve.lt
  • beta.lt
  • grupinis.lt
  • Baldai internetu
  • Sportuojantys.lt
  • referatai
  • Greitos skyrybos internetu – skyrybų advokatai
  • drekintuvas
  • fotoepiliatorius
  • irigatorius
  • Nebegėda
  • O.D.A.
  • Courseplay FS22
  • Buitinės technikos remontas
  • grozioakademija.lt
  • venusCBD aliejus
  • terasustatyba.lt
  • indigroup.lt.
  • garažo vartai
  • personalo atranka
  • Lelo
  • Giluminiai vandens siurbliai
  • esta viza

© 2022 Alytausgidas.lt - Populiariausias Dzūkijos portalas

No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Dzūkija
  • Aktualijos
  • Laisvalaikis ir kultūra
  • Sportas
  • 112
  • Verslas
  • Videoreportažai
  • Įdomu
  • Skelbimai
  • Pranešk naujieną

© 2022 Alytausgidas.lt - Populiariausias Dzūkijos portalas

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. "cookies"), kuriuos galite bet kada atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.