Alytaus teritorinė darbo birža gavo „Alytaus duonos“ bendrovės pranešimą, kad dėl rinkos mažėjimo ir patiriamų nuostolių iki gegužės 31 dienos numatoma atleisti 42 darbuotojus.
Kepėjų vardu pavadintoje gatvėje, o konkrečiai Kepyklos g. 4 – „Alytaus duonos“ patalpose – ne tik negalėsime įsigyti šviežių vietinių gaminių, tačiau čia apskritai bus stabdoma visa duonos, šviežių konditerijos kepinių ir pyragaičių gamyba. Alytaus duonkepiai, skirtingai nei pastaraisiais metais bankrutavusios įmonės Prienuose ir Varėnoje, dar mėgino išsilaikyti rinkoje, taip pat ir išlaikyti receptūras, tačiau vien dažnai besikeičiantys bendrovės vadovai jau nežadėjo nieko gera. Iškalbingi buvo ir skaičiai – dar prieš 5-erius metus „Alytaus duonoje“ dirbo per 100 žmonių, o bendrovė didžiavosi tiek pasiekimais parodose, tiek pardavimų sektoriuje. Alytiškiai, siekdami garantuotų užsakymų, savo produkciją per viešuosius pirkimus siūlė įvairioms savivaldybių, valstybės įmonėms ir ne vieną konkursą laimėjo – maitino Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės pacientus, Marijampolės pataisos namų kalinius, Lietuvos karo akademijos studentus ir Lietuvos kariuomenę, kuriems pagamino ir patiekė produkcijos gerokai per 300 tūkstančius eurų. Eiliniams pirkėjams alytiškių duonkepių produkcija prieinamiausia buvo „Alytaus prekybos“ parduotuvėse, tačiau pardavimo vietų nedaugėjo – dar prieš pranešdama apie darbuotojų atleidimą ir gamybos stabdymą „Alytaus duona“ uždarė savo firminį skyrių Jotvingių g. turguje, bendrovėje liko vos 3 transporto priemonės (palyginimui – Lazdijų duonos produkciją išvežioja per 20 automobilių, o bendrovėje jau dirba 125 apdraustieji asmenys). „Lazdijų duona“ (Egidijaus Jurkevičiaus įmonė) – ne vienintelė „Alytaus duonos“ konkurentė ir tai – ne vien kepėjai, tačiau ir tiekėjai, tokie, kaip „Pontem“ bei „Sanitex“, siaurėjant alytiškių duonkepių pajamų „pyragui“ vaidmenį suvaidino ne tik vietinė konkurencija, tačiau ir besikeičiantys lietuvių įpročiai, tiek duonos produktų valgymo, tiek apsipirkimo, kuris neretai vyksta ne Alytuje ir ne Lietuvoje. Deja, tačiau tokios „legendinėmis” tapusios alytiškių duonos, kaip „Ajerų“, „Bočių“, „Dainava”, „Jotvingių“, „Rugelis“, „Saulėmėgis“, „Sveikata“ ir kitos jau šiemet taps istorija, nebent Alytaus gamybine baze, receptūromis ar prekės ženklais susidomėtų kiti Lietuvos ar užsienio kepėjai ir atnaujintų duonkepystę Kepyklos gatvėje. Paskutinis didesnis bankrotas, susijęs su maisto, gėrimų gamyba, Alytuje buvo senokai – alaus darykla „Daiga“ užsidarė prieš 10-metį. Buvusi vienintelė „Coca-Cola“ gamykla Baltijos šalyse Alytuje nebankrutavo, tačiau koncernas paskaičiavo, kad Lenkijoje ji apsimokėtų labiau, todėl ten ir iškėlė. Gerokai anksčiau bankrutavo Alytaus mėsos kombinatas, to paties likimo sulaukė ir Alytaus pieninė, tačiau šią prikėlė ir viena šios rinkos lyderių Lietuvoje pavertė su prekybos tinklu „Norfa“ susijusi gamybos ir tiekimo bendrovė.