Žmonėms aktyviai dalinantis sniego ledų receptu medikai ramina, kad sniego valgymas dažniausiai yra nepavojingas, tačiau pataria atkreipti dėmesį į kelias taisykles.
Sniegą sumaišius su kondensuotu pienu pavyksta puikūs ledai, tačiau specialistai sako, kad nesiimtų rekomenduoti valgyti sniego, nes jis nėra itin naudingas organizmui, tačiau jeigu norisi paragauti, vertėtų rinktis sniegą, kuris yra toliau nuo intensyvaus eismo, šviežiai iškritęs ir švarus. Toks sniegas nėra žalingas sveikatai.
Šia tema yra atlikta įvairių tyrimų, kurie patvirtino, kad kuo daugiau laiko praeina, tuo daugiau mikrobų ant sniego atsiranda.
Jokiu būdu negalima valgyti sniego, kurio spalva pakitusi, nes taip galima pakenkti sveikatai.
Tačiau jeigu sniegas yra šviežiai iškritęs, vienintelė sveikatos problema, kuri gali atsirasti, – peršalimas, todėl reikėtų apsiriboti ir tik paragauti sniego, o ne jo prisivalgyti.
Pamėginkite ledų iš sniego, tačiau nepersistenkite…
Kaip pasigaminti ledų iš sniego?
Sniego ledams reikės:
1 kg švaraus sniego (išeina 4 puodeliai po 250 ml, patartina naudoti ką tik pasnigusį, švarų sniegą)
100-150 ml pieno
40-50 g cukraus
100 ml saldinto sutirštinto pieno
15-20 g kakavos (geriau būtų be cukraus)
Pusės arbatinio šaukštelo vanilės (esencijos)
Mažyčio žiupsnelio druskos
- Viską atvėsinkite (palaikykite šaldytuve arba lauke minusinėje temperatūroje)
- Naudokite didelį indą (gali būti talpoje iš plastmasės, kuri lėčiau įšyla), kuri prieš tai atvėsinkite
- Įpilkite 1 kg šviežio sniego, po to – vanilę. Išmaišykite
- Sudėkite, supilkite visus ingredientus. Sumaišykite
- Jei ledus gaminate namuose, maišykite greitai, kad sniegas per daug neištirptų
- Ledus galima papuošti vaisiais, karamele, surupu, šokolado ar pan. pabarstukais
- Prieš valgymą sniego ledus dar galima atšaldyti šaldiklyje (arba lauke)
Dar vienas ledų iš sniego receptas: