Jei ir jūs esate spalvingos meksikietiškos virtuvės gerbėjas, tikriausiai žinote, kad kesadilija yra sūriu ir įvairiausiais kitais priedais įdaryta tortilija. Visgi, vasarą dažnai norisi mažiau apsunkinančių patiekalų, daugiau daržovių ir gaivos. Turėdami tai omenyje, legendiniam patiekalui suteikėme lengvesnę vasarišką versiją. Jūsų dėmesiui – nesudėtingas salotų receptas, kurio ingredientus rasite artimiausioje „Maxima“ parduotuvėje.
Pritaikyta bet kokiam skoniui
Priežasčių, kodėl tiesiog privalote išbandyti šį puikų receptą, yra begalė. Jis žavi ne tik sodriais skoniais, lengvumu, bet tuo pačiu yra itin sotus ir maistingas. Geriausia dalis, kad jis nesudėtingai pritaikomas kiekvieno poreikiams: jei nevalgote jautienos galite ją pakeisti vištiena, o jei pageidaujate veganiškos versijos, vietoje mėsos naudokite sojų tempeh.
Kesadilijos salotos iš pirmo žvilgsnio skamba pretenzingai, bet iš tiesų tai visai neįmantrus ir svarbiausia – nebrangus patiekalas. Galite panaudoti po grilio vakarėlio likusią mėsą, nes dūmas suteiks šiam patiekalui dar daugiau autentiškumo. O jei netyčia ant grotelių skrudinote ir kukurūzą, nedvejodami įtraukite jį į receptą. Tobulas skonis garantuotas!
„Maxima“ pasirūpins jūsų prekių krepšeliu
Parduotuvėje ieškokite:
- 400 gramų jautienos krūtininės arba vištienos filė
- Romaninių salotų, tačiau galima naudoti ir „Iceberg“
- Juodųjų pupelių skardinės
- Kukurūzų skardinės (pasirinktinai)
- 100 gramų vyšninių pomidorų
- Čederio sūrio
- Tortilijų
- Jei pageidaujate aštriau, galite pasmulkinti konservuotų jalapeno pipirų
Padažui:
- Sunokęs avokadas
- Laimas
- Jogurtas
- Alyvuogių aliejus
- Žiupsnelis kumino
Marinatui:
- 0,5 arbatinio šaukštelio kumino
- 0,5 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
- 0,25 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
- 0,5 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
Jei neturite šių prieskonių galite įsigyti specialius „TEX-MEX“ mišinius, kuriuos galėsite panaudoti ir kitiems meksikietiškiems patiekalams, pavyzdžiui takams, načos traškučiams arba fachitoms.
Gaminimo eiga:
- Pamarinuokite mėsą ir palikite šaldytuve kelioms valandoms. Prieš pat kepimą atšildykite iki kambario temperatūros. Jei renkatės vegetarišką variantą, užmarinuokite tofu arba tempeh.
- Gerai apskrudinkite mėsą iš abiejų pusių. Jei kepate jautieną, užteks 3 minučių iš abiejų pusių ir 5 minučių keptuvėje po uždengtu dangčiu, išjungus ugnį. Prieš pjaustydami dar palaikykite 10 minučių kambario temperatūroje.
- Ruošiame padažą: sudėkite visus ingredientus į maišytuvą, išspauskite pusę laimo sulčių. Pagal skonį dėkite druskos, įberkite kumino.
- Supjaustykite salotas, pomidoriukus, sudėkite pupeles bei kukurūzus.
- Paruoškite tortilijas: dėkite vieną blyną į keptuvę, užberkite sūrio ir uždenkite antru blynu. Pakepkite porą minučių ir apverskite. Išėmę iš keptuvės kesadiliją supjaustykite į 4 dalis.
- Ant salotų sudėkite juostelėmis pjaustytą mėsą, apipilkite padažu ir patiekite kartu su šilta kesadilija. Bien provecho!
„Maxima“ linki gaivių ir skanių vasaros akimirkų!