Artėjant didžiosioms metų šventėms ir daug laiko praleidžiant namuose, siūlome patiems pasigaminti skanių patiekalų, kuriais pradžiuginsite savo šeimos narius.
Šešioms porcijoms reikės:
- 400 g lašišos arba bet kokios raudonos žuvies filė be kaulų ir odos,
- 400 g sluoksniuotos tešlos (dabar galima pirkti šaldytą),
- 20 g krapų,
- 2 kiaušinių,
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Pirmiausia reikia atskirti kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius kiek paplakti, išmaišyti su smulkiais kubeliais supjaustyta lašiša, smulkiai kapotais krapais, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Tešlą iškočioti ir supjaustyti 10×10 cm kvadratais.
Kraštus aptepti paplaktu baltymu. Ant vieno tešlos kvadrato trikampio dėti įdarą, tešlą užlenkti taip, kad apgaubtų įdarą ir gautųsi trikampis, gerai suspausti, (galima kraštus apipjauti rantuotu riedančiu peiliu), viršų aptepti baltymu, galima apibarstyti kmynais, krapais arba pankolio sėklomis.
Bandeles dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje 15 minučių.
Skanaus!
Turite savo išskirtinį receptą? Pasidalinkite su Alytausgidas.lt skaitytojais el. paštu [email protected] , o originaliausių receptų autorius mes apdovanosime!