Indukcines virykles savo namuose naudoja pakankamai daug žmonių. Tam, kad maisto gaminimas ant jų būtų efektyvus, svarbu pasirinkti tinkamus virtuvės reikmenis. Vieni iš tokių yra puodai. Taigi, kokios jų medžiagos šiuo atveju tinkamiausios, ir kodėl svarbu nepamiršti įvertinti savo gaminimo įpročių?
Kokių medžiagų puodai tinka indukcinei viryklei?
Tokio tipo viryklėms tinka ketaus, kai kurie emaliuoto ir nerūdijančio plieno puodai su geležiniu pagrindu arba šerdimi. Tačiau joms paprastai netinka aliuminiai ir variniai puodai. Jeigu abejojate pasirinktų virtuvės reikmenų suderinamumu su indukcine virykle, ieškokite tai nurodančio simbolio arba atlikite magneto testą. Jei šis prilimpa prie išorinės puodo dugno dalies, tai reiškia, kad indas tinkamas tokiai viryklei. Jeigu magnetas silpnai prilimpa arba iš viso neprilimpa, tai reiškia, kad puodas nėra pritaikytas indukcinei kaitlentei.
Nerūdijantis plienas
Nerūdijantis plienas – viena iš dažniausiai virtuvės reikmenų gamyboje naudojamų medžiagų, pasižyminti dideliu tvirtumu ir atsparumu. Visgi šis metalas nėra pats geriausias šilumos laidininkas. Todėl jis dažnai derinamas su aliuminiu, kuris įterpiamas į daugiasluoksnį puodo pagrindą. Nerūdijančio plieno puodų rinkiniai indukcinei kaitlentei yra vieni iš populiariausių.
Ketus
Ketaus puodai yra labai patvarūs. Jie itin gerai išlaiko šilumą, tačiau lėčiau įkaista ir atvėsta. Pastaroji savybė dažniau vertinama kaip privalumas, o ne trūkumas – ypač gaminant troškinius ar kitus patiekalus, kuriems paruošti reikia daugiau laiko. Daugelis šiuo metu gaminamų ketaus puodų yra pritaikyti įvairių tipų viryklėms, taip pat ir indukcinėms.
Aliuminis
Šis metalas labai gerai praleidžia ir sulaiko šilumą, yra lengvas ir nerūdija. Tačiau vien jis nesuderinamas su indukcinėmis viryklėmis. Siekiant išspręsti tokią problemą, aliuminis naudojamas kartu su nerūdijančiu plienu. Tokiu būdu iš jo pagaminti puodai pritaikomi indukcinėms kaitlentėms.
Taigi būtent nerūdijantis plienas, ketus ir aliuminis yra dažniausiai naudojami tokio tipo viryklėms tinkančių puodų gamyboje.
Kodėl svarbu įvertinti gaminimo įpročius?
Renkantis puodus indukcinėms viryklėms svarbu įvertinti ne tik medžiagas, iš kurių jie pagaminti, bet ir savo gamino įpročius bei poreikius. Pavyzdžiui, lėtai verdančiam maistui, kuriam reikia pastovios temperatūros, geriau tinka sunkesni ketaus indai. Norint dažniau ruošti maistą, kuris išverda greitai, puikiai tiks nerūdijančio plieno puodai su aliuminio šerdimi.
Tinkami virtuvės reikmenys padeda užtikrinti lengvesnį ir malonesnį gaminimo procesą. Įsigykite aukštos kokybės puodus indukcinei viryklei ir įsitikinkite tuo patys.