Ar jau teko girdėti, kad naujausias ir populiariausias maisto gamybos būdas kulinarijos pasaulyje yra gaminimas žemoje temperatūroje? Mes nė kiek nesistebime, nes Big Green Egg kamado lauko kepsninėje žemoje temperatūroje iškepti dideli mėsos gaminiai yra nuostabiai sultingi ir skanūs.
Kitas šio gamybos būdo privalumas yra paprastumas. Čia suklysti beveik neįmanoma, juolab, kad naudodamiesi įsmeigiamu termometru kepimo laiką galėsi reguliuoti kaip tik reikės.
Pačius įvairiausius gamybos žemoje temperatūroje būdus labai lengvai pritaikysite savo Big Green Egg grilyje. Štai be rūpesčių ketaus puode pasigaminsite troškinį arba žemoje temperatūroje iškepsite gabalą mėsos, visą vištą arba gardžią šviežią žuvį.
Atminkite, kad žuvį dažniausiai reikia kepti trumpesnį laiką nei mėsą ar paukštieną, tačiau abiem atvejais jūsų patiekalas bus sultingas ir neperkepęs. Jei turite dvigubą įsmeigiamą termometrą gamindami maistą savo lauko bbq būtinai jį naudokite. Tai itin naudingas įrankis, nes jį įsmeigus į mėsos gabalo vidurį ir nustačius pageidaujamą temperatūrą, mėsai ją pasiekus gaviklis automatiškai jus perspės. Nebereikės jaudintis, kad mėsą perkepsite arba iškepsite nepakankamai.
Dar vienas Big Green Egg kamado kepsninės privalumas yra tai, kad ji sunaudoja itin mažai anglių, tad jas papildyti reiks labai retai, o gamindami žemoje temperatūroje kepsninę galėsite visai pamiršti.
Pagrindinės taisyklės
Jei ruošiatės gaminti žemoje temperatūroje, laikykitės kelių paprastų pagrindinių taisyklių. Pirmiausiai, jūsų grilio vidaus temperatūra turi siekti 70–120 °C, taip pat nepamirškite, kad naudojant convEGGtor laikiklį, anglių skleidžiama kaitra išsisklaido.
Net ir didelis ruošiamos mėsos gabalas turėtų būti mažesnis už convEGGtor laikiklį, kitaip jo kraštai gali išdžiūti.
Nemažai žmonių mėgsta eksperimentuoti be recepto – nuostabu. Tačiau net ir šiuo atveju pasidomėkite, kokia turėtų būti temperatūra mėsos vidinė temperatūra. Bendra taisyklė yra ta, kad kuo mėsa riebesnė, tuo galutinė temperatūros riba lankstesnė.
Nesijaudinkite, jei vidaus temperatūra bus kiek didesnė nei recepte, tačiau jei ji žemesnė, nei nurodyta, būtinai kepkite dar, nes kitaip maistas gali būti nesaugus valgyti. Temperatūra Big Green Egg kepsninėje visada turėtų būti bent 10–15 °C didesnė už pageidaujamą mėsos vidaus temperatūrą.
Galiausiai, jei norite išvengti nepageidaujamų dūmų ir apsaugoti convEGGtor laikiklį, prieš ant jo dėdami groteles uždėkite skysčių surinkimo talpą (į ją nebūtina pilti vandens).
Kepkite skirtingais būdais vienu metu
Nepamirškite, kad jūsų Big Green Egg kepsninė taip pat yra ir rūkykla. Taigi, norėdami mėsai suteikti papildomo skonio galite naudoti ne tik skirtingus prieskonius ar marinatą bet ir nuostabius tik rūkinimu išgaunamus aromatus ir skonius. Ypatingo dūmų skonio jūsų žemoje temperatūroje gaminami patiekalai įgaus jei šį gamybos būdą derinsite su rūkinimu.
Nusprendę Big Green Egg naudoti kaip rūkyklą, prieš ant įkaitusių anglių įdėdami convEGGtor laikiklį ant anglių išdėliokite keletą vandenyje išmirkytų medžio skiedrų.
Mėgstate traškią plutelę? Jokių problemų. Žemoje temperatūroje iškepusią mėsą be convEGGtor laikiklio savo kamado kepsninėje apkepkite 180–230 °C temperatūroje. Ant ketaus grotelių galite dėti tiek visą mėsos gabalą, tiek mėsą, supjaustytą riekelėmis.
Nepamirškite, kad dėl to mėsos temperatūra šiek tiek pakils, taip pat atminkite, kad vėliau lauko bbq temperatūrą numušti iki reikalingos žemesnės bus gana sunku.
Bet kuriuo atveju tikimės, kad šios žinos padės Jums sėkmingai žemoje temperatūroje gaminti gardžius bbq patiekalus. Daugiau apie kamado kepsnines: https://www.kepsnines.lt/kas-yra-kamado/