Birželio 1-oji Jungtinių tautų iniciatyva paskelbta tarptautine pieno diena, ja siekiama ne tik pagerbti pieno bei pieno produktų gamintojus.

Kaip jiems sekasi Dzūkijos sostinėje?
- Alytaus pieninė, kuri yra lietuvių kapitalo bendrovės „Rivona“ gamybos padalinys, iš viso gamina virš 70 rūšių pieno gaminių.
Iš Putinų gatvėje esančios pieninės Lietuvą ir dar apie dešimt Europos šalių pasiekia ne tik šviežias pienas, grietinė, sviestas, varškė, varškės ir fermentiniai sūriai, lydyti sūreliai, jogurtai, tačiau ir graikiško stiliaus jogurtai, rūgpienis, kefyras, kefyro, raugintų pasukų, išrūgų gėrimai, ledai.
Vien per 2022 metus Alytaus ledų cechas pagamino 7 mln. 200 tūkst. porcijų ledų, tarp kurių populiariausi buvo „Lolo“ ir „Piemenėlio“ plombyras.
Penktus metus skaičiuoja Alytaus pieninės fermentinių sūrių cechas, kur gaminamas dviejų rūšių puskietis sūris.
Pernai čia pagaminta ir subrandinta 338 tonų fermentinio sūrio.

- Alytaus pienininkų pastarojo sezono naujiena – pradėta produktų be laktozės – varškės, jogurto ir grietinės – gamyba.
Alytaus pieninė ir jos kaimynystėje veikiantis Alytaus konservų cechas savo produkciją tiekia Lietuvos, Airijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Estijos, Graikijos, JAV, Latvijos, Lenkijos, Olandijos ir Vokietijos rinkoms.

Alytaus pieninė per praėjusius pagamino 15 tūkst. 300 tonų produkcijos.
Apyvarta siekė 20 mln. 900 tūkst. eurų be PVM (2022 m.).

Pieninėje dirba vidutiniškai 70 darbuotojų.
Kolektyvui vadovauja Laima Balionienė.