Alikantė yra uostamiestis prie Viduržemio jūros Ispanijos Valencijos regione. Tai provincijos centras, gyvas pajūrio kurortas ir vienas sparčiausiai augančių Ispanijos miestų.
Miestas garsėja gražiais paplūdimiais ir garsiu kultūros paveldu. Nuo 1992 m. Alikantė įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir laikoma vienu svarbiausių istorinių Ispanijos miestų. Čia galite mėgautis puikiais ispanų virtuvės patiekalais, šviežiai pagauta apylinkių žuvimi ir ispanišku vynu. Alikantė – ideali atostogų vieta. Šioje vietovėje yra daug prabangių viešbučių, o personalas visada maloniai priima ir padeda.
Alikantė turi daug lankytinų vietų. Vienas iš jų – gražūs smėlio paplūdimiai, besidriekiantys išilgai pakrantės beveik visomis kryptimis. Taip pat galite aplankyti kai kuriuos mažus originalius miestelius, kuriuose dar išlikęs viduramžių stilius, ir aplankyti kai kuriuos gerai žinomus kurortus, kuriuose siūlomos įvairios pramogos, pavyzdžiui, golfo aikštynai ar vandens sporto užsiėmimai. Ši vietovė taip pat labai vertinama, nes nuo 1995 m. ji paskelbta saugomu gamtos rezervatu, kuriame gyvena daugiau kaip 200 rūšių paukščių, įskaitant flamingus, šaukštasnapius ir kormoranus, taip pat ruonius ir delfinus, kurie gyvena prie krantų didžiąją sezono dalį.
Alikantė ne veltui garsėja jūros gėrybėmis – regiono pakrančių vandenyse gausu gardžios žuvies, o pačiame mieste yra viena didžiausių Ispanijoje krevečių žvejybos vietų. Čia vyrauja Viduržemio jūros regiono skoniai. Šviežios daržovės ir vaisiai, ką tik sugauta žuvis ir kitos jūros gėrybės, tyras alyvuogių aliejus ir geras vynas – svarbūs Alikantės patiekalų ingredientai.
Vietinis patiekalas, kurį greičiausiai rasite visur – paella alicantina – paella su šafranu pagardintais ryžiais, raudonaisiais pipirais, vištiena ir vėžiagyviais. Tai sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei! Privaloma paragauti kiekvienam turistui.
Kitas populiarus pasirinkimas – arroz a la banda – žuvies skonio sultinyje troškinti ryžiai, tačiau patiekiami be žuvies. Esmorçaret alacantí – tipiškas Alikantės jūros gėrybių patiekalas su sardinėmis, keptu kiaušiniu, saldžiosiomis aitriosiomis paprikomis, sūdyta žuvimi ir juodosiomis alyvuogėmis – dar vienas keliautojų pamėgtas patiekalas. Po valgio norite ko nors saldaus? Rekomenduojame atmintyje ilgai išleikantį turrón skanėstą, kuris panašus į nugą!