Alytus turi arba turėjo japoniškos kultūros akcentų – dziudo,sumo, aikido, bušido, sensei, bonsai. Sulaukėm dar vieno „Made in Japan“– atėjo laikas ir sušiui.
Lapkričio 30 dieną Dzūkijos sostinė įsirašys į sąrašą tų madingų miestų, kurie turės savo suši barą. Suši – patiekalas, kurio pagrindinės sudėtinės dalys – virti ryžiai ir kiti, kokie tik pageidaujate, ingredientai, įvynioti į popieriaus plonumo jūros dumblių pluošto apvalkalą.
„Kviečiame į ilgai lauktą suši baro atidarymą Alytuje, Jotvingių g. 1/Pulko g. 14! Atidarymo proga bus taikoma 10% nuolaida. Ateik pats ir atsivesk draugų!“, – kviečia suši viešojo maitinimo pionieriai mūsų mieste. Palaikydama šią pakankamai sveiko maisto idėją, Alytausgidas.lt rubrika „Kulinarinis gidas“ supažindina, kas yra sušis ir koks jis gali būti.
Gunkan
Kartais vadinama „mūšio” suši. Gaminamas jūros dumblius susukant į puodelio formą, kuri pripildoma ryžių ir pagardinama kitais ingredientais, pavyzdžiui, ikrais ir pan.
Maki
Tradiciškai populiariausias suši. Gaminama į jūros dumblių pluošto (nori) apvalkalą suvyniojant ryžius ir kitus ingredientus – pvz.: virtą arba neapdorotą žuvį, daržoves. Ritinį supjaustyti gabalėliais.
Nigiri
„Nigiri” japoniškai reiškia „suspausti”. Šis suši gaminamas iš ryžių, suspaustų į formą, pripildomą žuvimi, daržovėmis.
Temaki
„Rankos ritinėlis”. Toks sušis gaminamas iš jūros dumblių pluošto, sukamo į kūgį, pripildomo ryžių, žuvies, daržovių ar vaisių.