Šiandiena buvo puiki, net nepaisant to, kad saulė net nepasirodė, bet pasirodė Saulius – fotografas, kuriam reikėjo tiek šviesos, kad įjungėme visus šviestuvus, taigi su šeimyna sudalyvavom linksmoje fotosesijoje, ir tikrai galime Jums rekomenduoti fotografą Saulių – liko daug gražių emocijų, tačiau mažai laiko maisto gaminimui…
Todėl šiandien patobulinau šeimoje išmėgintą kiaušinienės receptą, tiesa, vakar gaminti laiko taip pat daug neturėjau, o ir šaldytuvo turinys nedžiugino. Aš – tai kaip aš, bet vyro salotų lapais nepamaitinsiu.
Kažkada kelis rytus iš eilės išviriau ir jam avižinių dribsnių košės, tai paklausė „ar mes arkliai?“. Teko pasitelkti kūrybiškumą ir suburti „stebuklą“: iš kiaušinių ir šaldytų daržovių. Žinoma, viso šito paragavęs vyras vakar pasiteiravo „ar valgyt bus?“, suprask jei mėsos nėra – nėra ir valgyti. Šiandien receptą kartojau, bet jau papildžiau „valgiu“, o tai pristatau ir Jums.
Reikės:
0.5 kg šaldytų daržovių (vyras partempė visą 2 kg maišą iš firminės parduotuvės, ten yra žiedinių kopūstų, morkų, žirnelių ir šparaginių pupelių – mums patiko),
6 kiaušinių,
150 ml pieno,
šlakelio aliejaus,
mėsytės (galit imti faršą, kumpį, lašinukus ar bet kokią kitą mėsytę, kurią reikės pakepinti),
150 g fermentinio sūrio,
druskos ir mėgiamų prieskonių pagal skonį.
Pirmiausia įjungiam orkaitę ir paliekam kaisti 190 laipsnių temperatūroje, tuo pat metu pakepinam mėsytę, iškepti nebūtina, nes ji dar keps orkaitėje. Tuo pat metu išplakam kiaušinius su pienu, pagardinam prieskoniais.
Kai jau viskas paruošta, į skardą įpilame aliejų (mano skarda kvadratinė 21 x 23 cm), kurį paskirstome po skardą ją pavartydami, tada į skardą pilame daržoves, aš jų neatšildau prieš kepimą, o pilu tiesiai iš šaldiklio, ant daržovių suverčiame mėsytę, ant jos pilame kiaušinių ir pieno plakinį ir šauname į orkaitę.
Aš kepu 35 minutes 190 laipsnių temperatūroje, bet Jūs, aišku, kepimo laiką koreguokite pagal kepinio storį ir skardos dydį. Kol kiaušinienė kepa, sutarkuojame sūrį (aš tarkuoju smulkesne tarka – gražiau išsilydo).
Kai iki kepimo pabaigos liks 10 minučių, atidarykite orkaitę ir apibarstykite kiaušinienę sūriu. Na, o jei propaguojate vegetarizmą, veganizmą ar kokį kitą sveikesnį gyvenimo būdą, tai galite kiaušinienę kepti be mėsos ir sūrio, bet vyrams, jei jie mėsėdžiai, tai tikrai bus iššūkis greitam sotumo jausmo patenkinimui.
Skanaus,-
Puodų Žonglierė