Nežinau, kaip jūs, bet aš dažnai tik nuėjus į parduotuvę, sugalvoju, ką gaminti, šįkart patiekalo pasirinkimą lėmė viename prekybos centre suviliojusi akcija.
Aišku, toks maistas nepatiks tiems, kas nemėgsta daržovių, na o mes – mėgėjai, buvom labai patenkinti. Įdarą galite rinktis priklausomai nuo to, kiek laiko gaminimui turite, ką mėgstate ar koks jūsų spintelių turinys- pirmiausia naudokite tai, ką turite. Man teko gaminti greitai, todėl rinkausi greitesnį variantą – ryžius keičiau kuskusu, nes jo nereikia virti.
Mums reikės:
paprikų (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus; rinkitės tokias, kurias galima lengvai pastatyti, nes reikia, kad stabiliai stovėtų),
faršo (priklausomai nuo paprikų dydžio, aš trims didelems paprikoms įdaryti sunaudojau 200 gramų),
pievagrybių (naudojau tris didesnius),
morkos,
kuskuso,
grietinės
Pirmiausia įjunkite kaisti orkaitę, aš jungiau tik ventiliatoriaus režimą ir kaitinau iki 180 laipsnių, tuo pat metu verdančiu vandeniu užpyliau 100 gramų kuskuso, išmaišiau ir palikau brinkti, jei renkates ryžius, tai turite juos išvirti anksčiau.
Faršą meskite į keptuvę, pakepinkite apie penkias minutes, tada sudėkite smukliai supjaustytus pievagrybius, morką ir kartu pakepinkite. Kai viskas suminkštės, įpilkite šlakelį virinto vandens, sudėkite išbrinkusį kuskusą arba išvirtus ryžius ir patroškinkite keletą minučių, prieš išjungdami ugnį, įkrėskite pora šaukštų grietinės, ir gerai išmaišykite, kad masė būtų ne tokia biri, vietoj grietinės galite įdėti ir tarkuoto fermentinio sūrio, jei mėgstate, ir paskanininkite druska bei prieskoniais.
Kitas žingsnis – operacija: paprikoms „nuimame skalpą“, gražiai išvalome vidų ir kemšame įdarą, tada ant įdaro uždedame šaukštą grietinės ir dedame viršų su visu koteliu. Įdarytas paprikas šauname į įkaitintą orkaitę ir paliekame ten 20čiai minučių. Mes jas valgėme be garnyro, buvo skanu.
Skanaus ir Jums,-
Puodų Žonglierė