17 c Alytus
Sekmadienis, Rugsėjo 20d.
Technologijos
2020 Liepos 9d.
0

Sąmoningas atsitraukimas iš socialinių tinklų populiarėja: kaip išsitrinti paskyrą

titleAsociatyvi iliustracija

Populiarėja sąmoningas atsitraukimas nuo socialinių tinklų, daugiau dėmesio skiriant gyvam bendravimui ir potyriams.

Norintiems šią informacinę „dietą“ išbandyti, gali kilti sunkumų.

„Facebook“: „išjungti“ dar nereiškia „ištrinti“. Norėdami pasitraukti iš šio socialinio tinklo, vartotojai turi du pasirinkimus – paskyrą išjungti arba ją visiškai ištrinti. Šie pasirinkimai dažnai painiojami, tačiau yra visiškai skirtingi.

Paskyros išjungimas (angl. deactivation) paslepia jūsų paskyrą, tad jos negali rasti nei jūsų „Facebook“ draugai, nei kiti socialinio tinklo vartotojai – atrodo, kad socialiniame tinkle jūsų nėra. Vis tik tai nėra tas pats, kas paskyros ištrynimas (angl.  deletion) – jei po paskyros išjungimo prie jos prisijungsite įprastu būdu, ji bus akimirksniu atgaivinta.

Norint paslėpti paskyrą, naršyklėms skirtos „Facebook“ versijos dešiniajame viršutiniame kampe spustelėjus meniu rodyklę reikės pasirinkti mygtuką „Nustatymai“ (angl. Settings). Tuomet kairiajame viršutiniame kampe eiti į skyrelį „Jūsų „Facebook“ informacija“ (angl. Your Facebook information), o atsidariusiame lange spustelėti paskutinę parinktį „Išjungimas ir Ištrynimas“ (angl. Deactivation and Deletion). Šalia jos spausti mygtuką „Peržiūrėti“ (angl. Preview).

Atsidarę „Išjungimo ir Ištrynimo“ (angl. Deactivation and Deletion) puslapį ekrane matysite lentelę su dviem pasirinkimais – „Deactivate account“ (liet. Išjungti paskyrą) ir „Delete account (liet. Ištrinti paskyrą). Priklausomai nuo to, ką norite padaryti, pasirinkite atitinkamą variantą, pažymėdami taškiuką pasirinkimo kairėje. Tuomet spauskite patvirtinimo mygtuką ir sekite instrukcijas ekrane. Paskyros ištrynimas užtruks apie keletą dienų. Per jas bet kada galėsite nutraukti šį procesą – tereikės prisijungti prie savo paskyros ir ja galėsite toliau sėkmingai naudotis.

Paskyros ištrinti mobiliojoje programėlėje nepavyks – čia galėsite ją tik paslėpti. Norint profilį visiškai panaikinti, teks naudoti naršyklėms skirtą versiją.

„Instagram“: programėlėje paskyros ištrinti neįmanoma. Norintys pailsėti nuo akinančių grožybių ir pavydą keliančių gyvenimo akimirkų „Instagram“ socialiniame tinkle ištrinti paskyrą taip pat gali nesudėtingai. Tik čia laukia nedidelė smulkmena – nors „Instagram“ dažniausiai naršomas telefone, tam skirtoje programėlėje, paskyrą ištrinti įmanoma tik naršyklėms skirtame puslapyje, čia įvedus savo paskyros slaptažodį, ją bus galima sėkmingai panaikinti.

Paskyrą galima ne tik ištrinti, bet ir trumpam išjungti – paslėpti jūsų profilį, nuotraukas, komentarus ir laikus (liet. patiktukus, „Patinka“ paspaudimus). Vis tik tai padaryti taip pat galėsite tik kompiuteryje. Paspaudę ant savo nuotraukos, esančios viršutiniame dešiniajame kampe, pateksite į savo paskyrą. Čia spauskite mygtuką „Edit Profile“. Atsidariusio puslapio apačioje spauskite „Temporarily disable my account“.

„TikTok“: ištrinti paprasta. Nors „TikTok“ sparčiai populiarėja visame pasaulyje, jos kūrėjai pasitraukti norinčių vartotojų ilgomis procedūromis neapsunkina – ištrinti „TikTok“ yra stebėtinai nesudėtinga.

Telefone atsidarę „TikTok“ programėlę, spauskite mygtuką „Me“ apatiniame dešiniame ekrano kampe – taip pateksite į savo profilį. Tuomet viršutiniame dešiniajame kampe spauskite tris taškiukus, o atsidariusiame meniu, pirmąją parinktį, pavadinimu „Manage my account“. Tuomet ekrano apačioje spustelkite „Delete account“ – ekrane iššoks keletą jūsų sprendimą patvirtinti prašančių lentelių. Patvirtinę, kad norite ištrinti savo paskyrą, jos akimirksniu neteksite.

„Snapchat“: paprasta kaip du kart du. Šio socialinio tinklo paskyrą ištrinti taip pat nesudėtinga, tačiau kaip ir „Instagram“ atveju – pačioje programėlėje to padaryti nepavyks. Keliaukite į naršyklėms skirtą „Accounts Portal“ puslapį, o čia suvedę savo paskyros pavadinimą ir slaptažodį, ją 30-iai dienų išjungsite. Jei per šį laiką prie paskyros neprisijungsite, ji bus ištrinta.

„Twitter“: prieš ištrinant išsaugokite informaciją. Amerikoje neįtikėtinai populiarus „Twitter“ Lietuvoje taip ir „neprigijo“ – ne tik kad nėra populiarus, tačiau nesulaukė didelio susidomėjimo. Tiesa, čia paskyras turi tiek kai kurie lietuvių politikai, diplomatai, tiek kiti žinomi žmonės, tačiau reikšmingos įtakos socialinio tinklo populiarumui tai neturi. Tad jei norėsite ištrinti šio socialinio tinklo paskyrą, tą visiškai nesudėtingai galėsite ir padaryti, o turinį – išsisaugoti.

Programėlėje ar naršyklėms skirtoje versijoje prisijunkite prie „Twitter“ ir keliaukite į paskyros „Settings and Privacy“ nustatymus. Pasirinkę „Account“ skirtuką atsidariusio meniu apačioje rasite mygtuką „Deactivate your account“. Paspaudę jį, būsite paprašyti suvesti savo slaptažodį – kai tai padarysite, jūsų paskyra bus deaktyvuota. Atminkite, kaip ir „Facebook“ atveju tai nereiškia, jog ji bus ištrinta – turėsite 30 dienų, per kurias paskyrą galėsite ir vėl aktyvuoti.

Praėjus minėtam 30-ies dienų laikotarpiui, paskyra bus pradėta naikinti – anot produkto kūrėjų, šis procesas gali užtrukti iki kelių savaičių.

Prieš ištrindami paskyrą galite išsisaugoti jos turinį – visus savo tvytus („Twitter“ įrašus) chronologine tvarka.

Norėdami išsisaugoti įrašus, paskyros nustatymuose, kiek aukščiau nei mygtukas „Deactivate your account“ rasite parinktį „Your Twitter Data“. Paspaudę ją, turėsite suvesti slaptažodį – tuomet galėsite atsisiųsti visą informaciją. Tai taip pat galėsite padaryti tiek naršyklėje, tiek telefono programėlėje.

„LinkedIn“: pasitraukti vos kelių mygtuku paspaudimu. Jei norite ištrinti „LinkedIn“ paskyrą, tą padaryti galima atsakius į kelis klausimus.

Į paskyros ištrynimo puslapį patekti galima ir iš „LinkedIn“ paskyros tiek naršyklėje, tiek ir programėlėje – spauskite ant savo nuotraukos, tuomet rinkitės mygtuką „Settings & Privacy” – taip pateksite į paskyros nustatymus. Pasirinkę kortelę „Account“, puslapio apačioje ieškokite punkto „Closing your LinkedIn account“ ir spauskite šalia jo esantį mygtuką „Change“. Būsite paklausti, kodėl norite palikti socialinį tinklą ir kelių mygtukų paspaudimu tai galėsite sėkmingai padaryti.

 


Komentarai

0
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!
traffix.lt