Jaukus, šiltas, kvapnus, kupinas džiaugsmingų akimirkų ir gurmaniško skonio vaišių susitikimas Alytuje subūrė sveikos gyvensenos entuziastus naujiems atradimams ir potyriams.
Renginio sumanytojos – stilistė Felicija Cibienė ir sveikos gyvensenos propaguotoja Jūratė Marčiulaitienė pasidalino grožio, sveikatos ir puikios savijautos įrankiais, padedančiais sukurti geresnę gyvenimo kokybę sau ir savo artimiesiems.
„Įkvėpta pojūčių teatro kūrybiniu procesu, kuriame garsais, skoniais, kvapais ir prisilietimais siekiama sužadinti žmogaus pojūčius, sukūriau „aroma-meditaciją“, kurią praktikuoju savo vedamose susitikimuose“, – sakė Jūratė.
Pagrindinė popietės tema buvo terapinės klasės eterinių aliejų panaudojimas grožiui, sveikatai ir maisto gamybai.
Vaišių stalas stebino ne tik patiekalų įvairove, jų aromatais bei spalvingumu, bet ir netikėtais skoniais, kuriuos padėjo sukurti kvapnūs lašeliai.
„Eteriniai aliejai, naudojami maisto gamyboje, padeda kurti ir atrasti netikėtų skonių, jie yra natūralūs konservantai ir palaiko įvairių organizmo sistemų natūralią funkciją ir sveikatą“, – tikino neįprastų patiekalų autorė. Eteriniai aliejai – tai koncentruoti augalų ekstraktai, išgaunami garų distiliavimo ar šalto spaudimo būdu iš aromatinių augalų žiedų, lapų, šaknų, medienos ir sakų. „Eterinių aliejų naudojimas patiekalams suteikia išskirtinę vertę – maistas tampa kaip vaistas“, – pasakojo J. Marčiulaitienė, vaišinusi baltojo šokolado saldainiais su apelsinų skoniu, juodojo šokolado saldainiais su pipirmėte ir cinamonu, kokosiniu špinatų desertu su žaliųjų citrinų eteriniu aliejumi, bei citrinų, pušų ir pipirmėtės gėrimais. Iš vaišių patiekalų bene labiausia visus nustebino vegetarinė dešra, pagaminta iš žirnių miltų ir pagardinta juodųjų pipirų bei kalendros eteriniais aliejais.
Susitikimas Alytuje vyko „Royal beauty“ studijoje.
Monika Marčiulaitienė