Kaišiadorių paukštyno ir Vilniaus paukštyno (jam priklauso ir esantys šalia Alytaus bei kiti Dzūkijoje) generalinis direktorius Darius Gudačiauskas pripažįsta, kad koronaviruso pandemija stipriai paveikė maisto pramonę.
„Vištieną tiekdavome tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse veikiančioms viešojo maitinimo įstaigoms, restoranams, viešbučiams, tačiau paskelbus karantiną ir juos uždarius, rinka tiesiog subliuško. Kol ji nesusireguliuos, ištisos industrijos gali numirti. Lietuvos gyventojai turi suprasti, kad pirkdami lietuvišką produkciją, išlaiko visą gamybos grandinę, darbo vietas, valstybei mokami mokesčiai. Tačiau jei pirmenybę teiks iš kitų šalių atvežtiems produktams, klestės kitų valstybių pramonė, o pas mus ji žlugs“, – sako D. Gudačiauskas.
Paukštynų gamybiniai pajėgumai šiuo kriziniu laikotarpiu nebuvo mažinami vien tam, kad nebankrutuotų Lietuvos ūkininkai, iš kurių superkami mėsiniai viščiukai produkcijos gamybai, ir patiems nereikėtų uždaryti nuosavų gamyklų ir būtų išsaugotos darbo vietos. „Mažiname kainas tam, kad visa tai išlaikytume, o vartotojas šioje situacijoje gauna aukščiausią kokybę už mažesnę kainą“, – pažymi D. Gudačiauskas.
Pasak jo, didesnis Lietuvoje pagamintos produkcijos vartojimas vidaus rinkoje šiandien gali padėti atsitiesti gamybininkams ir iš naujo užkurti Lietuvos ekonomikos variklį.