19 c Alytus
Sekmadienis, Liepos 12d.
DzūkijaLaisvalaikis ir kultūra
2020 Vasario 25d.
0

Užgavėnės – Dauguose, Mikalave, Miklusėnuose, Nemunaityje, Punioje ir Alytuje

titleNuotraukų galerija

Alytaus rajono savivaldybėje apsilankė Užgavėnių persirengėliai iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono.

Linksmai nusiteikusius ir su kalendorine žiema, nes tikroji su šalčiu, sniegu ir pūgomis taip ir nepasirodė, atsisveikinti atvykusius svečius priėmė rajono meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė. Persirengėliai griežė smuiku ir savivaldybės vadovus pakvietė šokiui, pavaišino Užgavėnių simboliu blynais ir arbata.

Rajono meras A. Vrubliauskas padėkojo persirengėliams už apsilankymą ir tradicijų puoselėjimą.

Užgavėnės – žiemos šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą siekiant prisišaukti pavasarį bei žyminti paskutinę žiemos mėsiedo dieną. Pagrindiniai šventės simboliai – persirengėliai, kaukės, blynai, Lašininio ir Kanapinio kova, Morės deginimas.

Užgavėnės rajone antradienį švenčiamos renginiuose – Dauguose, Mikalave, Miklusėnuose,  Nemunaityje, Punioje, o Alytaus mieste – kultūros centre.

Kokios Užgavėnės be blynų?

RECEPTAI

Grikių ir varškės blynai su obuoliais

Blyneliams prireiks:

Stiklinės virtų grikių

100 g varškės

Kiaušinio

2 šaukštų miltų

Arbatinio šaukštelio cukraus

50 ml šilto pieno

Obuolio

Gaminimas:

Į varškę įmušame kiaušinį, įdedame cukraus ir viską išmaišome. Tuomet į mišinį įpilame šildytą pieną, įdedame sutarkuotą obuolį, grikius, druską ir viską gerai išmaišome. Įdedame miltus ir dar kartą viską gerai išmaišome. Šaukštu įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus išdėliojame blynus ir po keletą minučių pakepame iš abiejų pusių. Keptus blynus patiekiame su mėgstamu pagardu.

Blynai su ožkos sūriu

Blyneliams prireiks:

450 g ožkos sūrio

2 kiaušinių

4 valgomųjų šaukštų cukraus

Stiklinės miltų

Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Šiek tiek druskos

Gaminimas:

Į dubenį dedame ožkos sūrį ir šakute ar šaukštu sutriname iki vientisos masės. Dedame kiaušinius, druską, tris ketvirtadalius stiklinės miltų ir viską gerai išmaišome. Iš šios masės formuojame blynelius, kuriuos išvoliojame likusiuose miltuose ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Iškeptus blynus galima patiekti su grietine, uogiene ar medumi.

Žalieji brokolių blynai

Blyneliams prireiks:

Nedidelio brokolio

2 kiaušinių

Apie 35 g parmezano sūrio

3 šaukštų miltų

2-3 skiltelių česnako

Šiek tiek druskos ir pipirų

Gaminimas:

Brokolio žiedus nuplauname ir verdame garuose 5-6 minutes. Pavirtus žiedus nuplauname šaltu vandeniu. Tuomet juos smulkiai supjaustome, maišome su kiaušiniais, tarkuotu parmezano sūriu, miltais, druska pipirais ir smulkintu česnaku. Svarbu šį mišinį gerai išmaišyti. Tuomet belieka blynus kepti keptuvėje ant aliejaus, kol jie gražiai apskrus. Iš keptuvės išimtus blynus rekomenduojama sudėti ant popierinio rankšluosčio. Taip pasišalins aliejaus likučiai. Iškeptus blynus galima patiekti su grietine, nesaldintu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu.

Fotogalerija


Komentarai

0
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!
traffix.lt