Tie, kurie Kaspijos pakrantėje valgė šašlyką iš eršketo, jo
skonio niekada nepamirš. Skanus šašlykai ir iš lašišos, kuprės ar sterko,
tačiau galima naudoti ir bet kurią kitą žuvį, tik reikia atsiminti, kad žuvis
neturėtų turėti daug ašakų.
Šašlykai iš žuvies kepami panašiai, kaip ir iš mėsos, tačiau
marinuojant nevertėtų naudoti acto, kadangi šis žuvį labai suminkština, ir ji gali tiesiog nukristi nuo
iešmo (tokiu atveju žuvį geriau kepti ant grotelių).
Dar kartą primename, kad žuvis turi būti šviežia, kadangi
ji, ypatingai vasarą, greitai genda.
Žuvį išdarinėti į filė
be odos, nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir 15-20 minučių marinuoti.
Po to suverti pakaitomis su svogūno griežinėliais (galima verti pakaitom su
pomidorais, svogūnais ir paprika). Šašlykus suvilgyti skystoje tešloje ir
apkepti riebaluose ar ant žarijų.
Tešlai: Į 1 stiklinę pieno įmaišyti druskos, kiaušinio
baltymą, šaukštą aliejaus, 200 g miltų. Po to įpilti išplaktą kiaušinio trynį
ir vėl gerai išmaišyti.
Marinatui: Sauso vyno arba citrinos sulčių, aliejaus, 1
svogūno galvutė, druskos, pipirų, žuvies prieskonių.