Bulvių masei:
- virtos bulvės: 4
- žalios bulvės: 10
- druska: truputėlio
- bulvių krakmolas: 2 šaukštų
Įdarui:
- malta mėsa: 500 gramų (naudota kalakutiena)
- svogūnai: 1
- druska: truputėlio
- pipirai: truputėlio
Padažui:
- svogūnai: 1
- rūkyta šoninė: 200 gramų
- grietinė
Pradžioje nuskustas bulvės sutarkuokite bei nusunkite. Skysčio neišpilkite, laukite, kol nusės krakmolas. Tuomet skystį nupilkite, o krakmolą sudėkite į tarkius. Virtas bulves sugrūskite bei sumaišykite su žalių bulvių tarkiais, krakmolu, pasūdykite, gerai išminkykite.
Tada įdarui pakepinkite susmulkintą svogūną. Malta mėsą maišykite su pakepintu svogūnu, druska bei pipirais. Imkite maždaug po 80 gramų tešlos, išplokite, dėkite įdaro, paplotį sulenkite, kraštus gerai užspauskite ir darykite pailgus kukulius.
Kukulius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį bei virkite maždaug 20–25 minutes atsargiai pamaišydamos. Padažui pakepinkite spirgučius, tuomet sudėkite susmulkintus svogūnus, pakepinkite dar kelias minutes.
Galiausiai patiekite su grietine bei spirgučiais. Skanaus!