Garsas apie „lėto“ maisto kultūrą „Slow food“ propaguojančius dzūkus pasiekė ir kitus miestus.
Vertybinių popierių biržos „Nasdaq“ kvietimu judėjimą alytiškiai pristatė šiai kompanijai.
Sveiko maisto degustaciją Alytaus „Slow food“ surengė tiems, kurie dėl savo pastovaus užimtumo, regis, dažniau yra priversti vartoti ne „lėtą“, o greitą maistą.
„Nasdaq“ Vilniaus būstinės darbuotojai, rodos, liko sužavėti judėjimo nario Vlado Kavaliausko sūriais, gamtinės žemdirbystės entuziastės, smulkiosios ūkininkės Nijolės Venskūnaitės užaugintais vaisiais ir uogomis, iš jų pagamintais skanumynais, žolelių arbatomis, bei ekobendruomenių asociacijos atstovo Eimanto Stoškaus keptais moliūgų keksiukais.
„Yra tik du ateities scenarijai: arba pradėti valgyti gerą maistą arba laukti, kol blogas maistas praris mus pačius“, – įsitikinęs „Slow food“ maisto puoselėtojų judėjimo įkūrėjas Carlo Petrini.
„Lėtas maistas – prieš greitą maistą. Dažnai mes nebemokame valgydami išgyventi malonumo“, – tikino „Slow food“ narė Džiuginta Rasiukevičienė, kviesdama sustoti, kol dar galima, pajusti valgio skonį ir aromatą, įsigilinti į tai, iš ko ir kaip jis pagamintas, kur šio produkto tėvynė, pasvarstykime, kokius jausmus ir prisiminimus mums kelia vienas ar kitas valgis.
„Vienas svarbiausių sveikos gyvensenos šaltinių – tinkama mityba. Kuo maitini savo fizinį bei dvasinį kūną, toks ir esi, taip ir jautiesi“, – susirinkusiesiems kalbėjo Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ vadovė Jūratė Marčiulaitienė.
Susivieniję sveiko maisto ir sveikos gyvensenos entuziastai, ekobendruomenių asociacijos atstovai, gamtinės žemdirbystės ir vietinių produktų gamintojai Dzūkijoje įkūrė „Slow food“ bendruomenę-konviviumą (lot. convivere – sugyventi), o jo prezidente išrinko Dž. Rasiukevičienę. Bendruomenės tikslas – populiarinti vietinių, teisingai užaugintų ir pagamintų produktų vartojimą, skleisti žinią apie gero maisto naudą bei visiems priminti, kad turėtumėme jausti malonumą valgant.