Dar viena kebabinė? Ne! Į „Slow food“ („Lėto maisto“) judėjimą buriasi entuziastai Alytuje.
„Slow food convivium“, Alytaus sveikuolių klubo „Ryžto“, Lietuvos ekobendruomenių asociacijos atstovai ir gamtinės augalininkystės puoselėtojai Dzūkijos krašte puikiai suvokdami maisto svarbą žmogaus sveikatai, susibūrė į klubinę veiklą. „Slow food club Alytus“ – tarptautinio klubo filialas Lietuvoje. Į jį susibūrė „lėto“ maisto kultūrą skleidžiantys entuziastai – Eglė Dumbliauskaitė, Jūratė Marčiulaitienė, Darius Minsevičius, Džiuginta Rasiukevičienė, Eimantas Stoškus, Nijolė Venckūnaitė ir kiti, Dzūkijos sostinėje sėjantys pirmuosius „lėto“ maisto judėjimo daigus. Gamtinės augalininkystės puoselėtojai, galintys realizuoti savo produkciją bei visi kiti, norintys prisijungti prie lėto maisto judėjimo idėjos – kviečiami prisjungti. Alytiškiai kupini užsispyrimo tapti populiariu „Slow food“ veiklos židiniu Dzūkijos krašte. „Slow food“ (simbolis – lėtumo simbolis sraigė) – priešprieša „Fast food“. Lėtas maistas – prieš greitą maistą. „Lėto“ maisto klubas kuriasi Alytuje, kviečia sveikai pietauti, ragauti bei bendrauti, prisijungti adresu ČIA.