9 c Alytus
Penktadienis, Balandžio 19d.
DzūkijaAlytus
2018 Sausio 14d.
0

Skanaus: sūris iš dilgėlių, vegetarinės dešros ir kiti kulinariniai atradimai (VIDEO)

title

Sūris iš dilgėlių, morengai, pagaminti be kiaušinių baltymų, vegetarinės  dešros,  savo forma ir išvaizda niekuo nesiskiriančios nuo įprastų dešrų. Visa tai - kulinariniai atradimai, gimę Zitos ir Žilvino Užkuraičių virtuvėje.

Ajurvedines mitybos ir sveikos gyvensenos praktikai Užkuraičiai jau ketvirtį amžiaus praktikuoja vegetarinę mitybą. Vegetarizmas nėra naujiena, skirtingai nei anksčiau, kuomet tapę vegetarais Užkuraičiai jautėsi kaip Robinzonai Kruzai negyvenamoje saloje. Kas įtakojo tokį jų šeimos pasirinkimą? Keisti gyvenimo būdą Užkuraičius paskatino vaikų gimimas, į šeimą atnešęs ne tik džiaugsmus, bet ir rūpesčius. Būdami jauni ir informacijai imlūs tėvai pradėjo domėtis, kokias klaidas daro augindami vaikus, jog šie nuolatos serga. [caption id="attachment_80674" align="alignnone" width="2048"] Žilviną Užkuraitį kalbina Jūratė Marčiulaitienė[/caption] Šeimos gyvenimiška patirtis įrodė, jog vegetarinė mityba puikiai tinka visiems šeimos nariams, neišskiriant net ir vaikų. Zita ir Žilvinas, su didžiule meile kasdien gamindami vegetarinius patiekalus, atranda daug naudingų praktinių dalykų, skanių ir sveikų patiekalų receptų, kuriais mielai dalijasi seminarų metu. Daugelis paslapčių slypi paprastuose atradimuose, tikina vegetarinės mitybos propaguotojai. Kiek žmogui reikia suvalgyti per vieną kartą, kad jis jaustųsi sotus, bet nepersivalgęs? Sveikiausia valgyti tokį maistą, kuriame yra sukoncentruota didžiausia energija – prana – būtent toks maistas turi didžiausią vertę ir naudą mūsų organizmui. Apie kviečių baltymo, dar kitaip vadinamo seitano gamybą, daugelis pirmą kartą išgirsta ir pamato Užkuraičių vedamuose seminaruose. Seitano gamyba nėra sudėtingas procesas, bet galutinis rezultatas stebina. Iš seitano galima pasigaminti pačių įvairiausių vegetarinių patiekalų. Ne tik naujos idėjos, bet ir iš seniausių laikų atkeliavę maisto ruošimo būdai randa vietą Zitos ir Žilvino Užkuraičių virtuvėje, kuri neapsieina be prieskonių. Ž. Užkuraitis Lietuvoje neretai vadinamas kaip prieskonių karalius, tad apie prieskonius jis žino viską arba beveik viską. „Prieskoniai - galingi saulės energijos transformatoriai, padedantys išlaikyti gerą sveikatą, puikią nuotaiką ir ilgą gyvenimą“,- tikina sveikos gyvensenos praktikas, naudojantis apie 40 skirtingų rūšių prieskonių.

Daugiau apie tai žiūrėkite Jūratės Marčiulaitienės TV laidoje:

https://www.youtube.com/watch?v=R34IEq1XKPI

Komentarai

0
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!

Šią savaitę Dzūkijoje

  • AMBER CIRKAS Alytuje