Rugsėjį dzūkai ir ne tik pajudėjo į miškus. Sako, baravykų užderėjo gausiai. O kaip grybus ruošti Kalėdoms, žiemai ar valgyti dabar?
Specialistai informuoja, kad labai svarbu tinkamai grybus nuvalyti, patikrinti, kad jie nebūtų sukirmiję. Šaldymui ar džiovinimui baravykus pakanka nuvalyti. Plauti nereikia, antraip grybai išbrinksta ir praranda dalį vertingųjų savybių.
Prieš šaldant supjaustytus grybus patariama apie 20 min. padžiovinti orkaitėje ar džiovyklėje.
Jeigu nežinojote – džiovintuose baravykuose daug mineralinių medžiagų, baltymų – daugiau negu jautienoje, o riebalų ir angliavandenių – mažai.
Iš džiovintų baravykų gaminant patiekalą, juos turime pamerkti į vandenį ir palaikyti kelias valandas, kad išbrinktų.