Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos 2015 metų projekto „Lietuvos turizmo traukos vietovė 2015. Turizmas ir vietinė gastronomija“ vykdymo metu vertino turizmo traukos vietoves, kurios sėkmingai teikia kompleksines gastronominio turizmo paslaugas, t.y. gamina unikalius kulinarinius produktus, organizuoja gastronominius festivalius ir kulinarinio paveldo pristatymus, edukacines programas, gurmanų ir maisto kelius/maršrutus, maisto ir derliaus šventes.
Atrankinį etapą praėjo ir šiuo metu dėl Lietuvoje geriausiojo titulo rungiasi 10 gastronominių projektų iš skirtingų šalie regionų. Alytaus turizmo informacijos centras informuoja, kad tarp ekspertų komisijos atrinktų 10-ies geriausių gastronominių projektų Lietuvoje – tradicinių dzūkiškų bulvinių bandų bei razavų blynų kepimas Punioje.
Panemunės dzūko pirkią, kurioje vyksta edukaciniai užsiėmimai, įrengė Punios kaimo visuomeninė organizacija „Punios ainiai“. Šios organizacijos narė, sertifikuotų tautinio paveldo tradicinių produktų amatininkė Ona Kizelienė vykdo edukacines kulinarinio paveldo programas „Dzūkiškų bulvinių bandų kepimas“ ir „Razavų blynų kepimas“.
Edukacinių užsiėmimų dalyviai turi galimybę patys pagaminti bulvines bandas ant kopūsto lapų, pavilgą ir darycinį ar išsikepti razavų blynų. Kol kepa dzūkiškos bandos ar razavi blynai, edukacinės programos dalyviai kviečiami lydimi vietinio gido pasivaikščioti po Punią, užkopti į Punios piliakalnį, išgirsti Punios istoriją ir legendas.