Kokią duoną reikia valgyti? Atsižvelgdami į duonos vartojimo tendencijas ir vartotojų norus bei pageidavimus, bendrovės „Alytaus duona“ kepyklos technologai vis dažniau pateikia pirkėjams naujų ir sveikų duonos gaminių.
Juoda ruginė duona – naujausias Alytaus duonkepių gaminys. Ruginė duona gaminama pagal senovinę duonos kepimo technologiją – naudojant tik natūralų raugą ir tik ruginius miltus.
Ruginė Alytaus duona pasižymi puikiu, saldžiarūgščiu skoniu. Tešla šiai duonai minkoma tik rankomis, nenaudojant jokių mechaninių prietaisų ir gamybą greitinančių technologijų.
Juoda duona Alytuje kepama iš ruginių miltų, ji yra sveika ir skani. Ši duona puikiai dera su įvairiomsi užtepėlėmis, sviestu ir daržovėmis. Labiau reikėtų vengti vartoti duoną su mėsa, kiaušiniais.
Alytaus duonkepiai primena, kad duonos produktuose – gausu angliavandenių, kurie yra lengviausiai prieinamas energijos šaltinis. Valgydami duonos produktus gauname ir maistinių skaidulų, kurios gerina žarnyno veiklą, mažina cholesterolio koncentraciją kraujyje. Duonos produktų reikėtų vartoti kasdien, 5-6 kartus per dieną. Žinoma, reikėtų vengti riebių ar pernelyg saldžių duonos ir pyrago kepinių.
Ruginės duonos įsigyti galite UAB „Alytaus duona“ firminėse parduotuvėse, UAB „Alytaus prekyba“ parduotuvėse ir visą vasario mėnesį – už akcinę kainą.