Joninės Lietuvoje – įprastas laikas švęsti. Savas šventes švęsti galima ne tik su savomis tradicijomis, papročiais, juos propaguojančiais atlikėjais, tačiau ir su savu kultūriniu paveldu, kurio dalis – gėrimai, ypač gaminami vietoje, mūsų regione. Šįkart – apie Alytuje gaminamus alkoholinius gėrimus.
2014 m. atnaujinta „Alita Brandy Reserva“ išvaizda – dabar šis brendžio butelis išsiskiria ryškia mėlyna spalva, o pats gėrimas pasižymi tipišku, giliu, vanilės ir džiovintų vaisių aromatu bei švelniu gėrimo skoniu, kurį patyrę meistrai išgauna ilgai brandindami ąžuolinėse statinėse.
„Klasikinio sukirpimo brendis. Naujas dizainas – išlaikyta kokybė“, – apie naują rūbą ir nesuprastėjusį „vidų“ paskelbė „Alita Brandy“, pirmasis ir populiariausias alytiškių brendis.
Praėjusiais metais „Alita“ ir pagamino gurmanų pripažinti baltojo brendžio juodąjį „brolį“ – „Pure brandy black” – iki lašelio prancūzišką, užaugintą pietvakarių Prancūzijos vynuogynuose, ilgai brandintą ąžuolo statinėse, kurios suteikia brendžiui ne tik šokolado spalvą, džiovintų vaisių ir vanilės tonus, bet ir praturtina jo aromatą bei skonį.
Vartotojus pasiekė atnaujintos išvaizdos „Pelyno“ trauktinė. 47% alkoholio tūrio gėrimas „Bobelinės“ ir „Božolinės“ trauktinių šeimą. Tradicinis pelyno trauktinės gamybos receptas nepakito, sudėtyje – įvairių rūšių žolelės, šaknelės ir vaisiai, o pagrindinis ingredientas – kartusis kietis (lot. Artemisia absinthium), liaudyje vadinamas pelynu.
Tarp stipriųjų „Alitos“ gėrimų išlieka ir degtinė „Gera Premium”, Čikagoje (JAV) vykusiame „The Beverage Tasting Institute“ tarptautiniame gėrimų konkurse trečius metus iš eilės apdovanota aukščiausiu įvertinimu – platinos medaliu.
Šiemet lentynas pasiekė baltasis pusiau sausas natūralios fermentacijos putojantis vynas iš Riesling rūšies vynuogių vyno – „Alita Riesling“.
Nuo praėjusios vasaros Alytuje pilstomas čia subrandintas „Alita Cabernet Sauvignon” raudonasis pusiau sausas natūralios fermentacijos putojantis vynas.
2014-ųjų naujiena – „Santa Verona Rosato“ – rausvas, raudonųjų uogų ir citrusų skonio pusiau saldus putojančių gėrimų šeimos narys.
„Alita Rosé“ – pusiau sausas rožinis putojantis vynas gaminamas iš Sangiovese veislės vynuogių, skleidžia švelnų šviežių vaisių aromatą, juntamą žemuogių poskonis, o skonių simfoniją papildo natūraliai gimusių burbuliukų žaismas.
Alytuje taip pat gaminamas putojantis gazuotas fermentuotas gėrimas iš 100% vynuogių vyno „Santa Verona“, kurio aromatas – lauko gėlių su citrusais, o spalva, pasak gamintojų, „žiba auksu ir skonis tepa gomurį medumi“.
„Alita Amber muscat“ – riboto tiražo šviesiai gintarinis saldus, rožės žiedlapių aromato putojantis vynas natūralios fermentacijos būdu gaminamas iš muskato veislės vynuogių.
„Alita“ šiemet keliais skoniais pagausino ir „Mix“ kokteilių liniją – braškiniu „Strawberry Margarita“ ir apelsinų aromato „Orange Spritzer“ su burbuliukais.
Praėjusiais metais „miksų“ linija prasiplėtė kokteiliais sidro pagrindu – lengvo obuolių ir cinamono skonio „Apple Twist“, kivių ir greipfruto vaisių „Kiwi Sunrise“ bei meliono ir laimo „Melon Daiquiri“.
Nuo 2013-ųjų, kurie įmonei ir jos pirmtakėms buvo 50-ieji veiklos metai, iki 2014 m. „Alita“ keitė, naujino ne tik gaminamų gėrimų meniu, tačiau ir įmonės ženklą bei pagerino finansinę situaciją – dėl didėjančio eksporto ir rinkodaros Lietuvos rinkoje dirbo pelningai.