Europos sąjungos (ES) Tarybos vyriausiųjų veterinarijos pareigūnų (CVO) darbo grupės nariai ir Europos komisijos atstovai lankėsi Dzūkijoje. Svečiai aplankė Druskininkus, šalia jų įsikūrusį Grūto parką, Liškiavos vienuolyną, Alytuje – putojančių vynų ir stipriųjų gėrimų gamybos įmonę AB „Alita”.
Pasak svečius lydėjusio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Jono Miliaus, susiklostė graži tradicija, kad ES Tarybos vyriausiųjų veterinarijos pareigūnų darbo grupės posėdžių valstybėse narėse metu neapsiribojama vien oficialiais posėdžiais. Kiekviena valstybė stengiasi supažindinti svečius su savo šalimi, jos istorija ir kultūra. „Toks neformalus vizitas, tai puiki proga garbius svečius supažindinti ne tik su mūsų šalimi, bet ir su geriausiomis šalies maisto produktų tvarkymo įmonėmis, veiklą vykdančiomis pagal aukščiausius savikontrolės ir produkcijos kokybės užtikrinimo sistemų reikalavimus. Galime pasidžiaugti, kad Lietuvoje yra ne viena pavyzdingai besitvarkanti, mažai rizikos grupei priskiriama maisto produktų ir gėrimų gamybos įmonė. Planuodami svečių apsilankymą Dzūkijoje, turėjome galimybę juos pakviesti į vieną iš tok ių įmonių“, – sakė J. Milius.
„Alita” – jau 50 metų veikianti didžiausia mūsų šalies putojančių vynų ir kitų gėrimų gamintoja, eksportuojanti savo gaminius į Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Lenkiją, Rusiją, Baltijos šalis. Atsižvelgiant į valstybinės kontrolės duomenis, ši įmonė priskirta mažos rizikos įmonių grupei, kurioje įdiegta efektyvi savikontrolės sistema. Įmonėje svečiai supažindinti su Lietuvoje vykdoma rizikos vertinimu pagrįsta valstybine maisto kontrole, produktų atsekamumu, darbo organizavimu.
ES Tarybos ir Europos Komisijos veterinarijos specialistų delegaciją priėmęs įmonių grupės „Alita” generalinis direktorius Vaidas Mickus sakė: „Džiaugiamės galėję tokio aukšto rango ES pareigūnus supažindinti su lietuviškos produkcijos gamybos procesais ir istorija. Esame kurianti, atvira įmonė, todėl norėjome, kad ir užsienio specialistai pajustų Lietuvoje sukauptą patirtį bei dėmesį, kurį skiriame kiekvienam mūsų gamykloje sukurtam produktui“.