Alytaus visuomenės sveikatos centras, išnagrinėjęs poveikio visuomenės sveikatos vertinimo ataskaitą davė leidimą, kad Alytaus rajone, Nemunaičio seniūnijoje, Balninkų kaime turėtų įsikurti mėsos gaminių rūkykla.
Mėsos gaminių rūkyklą savo žemės sklype norėtų įsirengti Arijus Klimašauskas, kuris tam tikslui ketina rekonstruoti ūkinį pastatą. Per metus rūkykloje numatoma pagaminti apie 20 tonų gaminių. Pagamintus rūkytus mėsos gaminius planuojama tiekti į ūkininkų turgų bei parduoti smulkiu urmu.
Pagal veiklos planą skerdiena į mėsos gaminių rūkymo cechą bus pristatoma 1-2 kartus per savaitę mėsos tiekėjo transportu. Gamybinėje patalpoje išdorota skerdiena bus ruošiama sūdymui sūdymo patalpoje. Vienu metu maksimalus sūdomos mėsos gaminių kiekis – 200 kg., šiam mėsos kiekiui bus sunaudojama apie 15 kg valgomosios druskos (1500 kg – per metus).
Po brandinimo, kuris truks apie 3 savaites, mėsos gaminiai bus ruošiami rūkymui. Rūkymas vieną kartą per savaitę – ne daugiau, kaip 52 kartus per metus – vyks rūkyklos patalpoje. Šalto rūkymo procesas truks 9-12 val.
Po rūkymo gaminiai bus brandinami kameroje, iš kurios pateks į gatavos produkcijos ekspedicijos patalpą. Vanduo bus tiekiamas giluminio siurblio pagalba iš sklype esančio šulinio.
Buitinės nuotekos bus kaupiamos vietiniame 5 kūb. metrų rezervuare. Gamybinės nuotekos bus apvalomos riebalų skirtuve-gaudyklėje, po to pateks į 4 kūb. m gamybinių nuotekų septiką. Numatomas sanitarinės apsaugos zonos plotas – 244 kv. m.