Prieš didžiąsias šventes rengiasi ne tik „supermarketai“, bet ir mažieji prekiautojai. Statybininkų g. pradžioje po kelių mėnesių atgijo kioskas. Jame anksčiau buvo prekiaujama kebabais ir panašiu maistu.
„Kebabų čia nebus“, – sako naujieji prekiautojai, nusitaikę į saldumynų mėgėjus. Nedidelio kiosko lentynos prieš Šv. Velykas kone lūžta nuo įvairiausio smaližius gundančio asortimento. Tai ir „Saldėsio“ šakotis, „Skruzdėlyno“ lapai, „Nijolės pyragų“ kepiniai, taip pat nemažai Alytaus konditerių gaminių – „Jurvidgintos“ sausainiai, „Krum“ vafliai, „Savo kalno“ šimtalapiai, kuriuos čia galima iš anksto užsisakyti pagal pageidavimą.
„Bus ir duonos gaminių, gal kam prireiks prie mėsos“, – planuoja naujasis prekybininkas, rodydamas į šalia esantį dešrų, dešrelių kioskelį. Skirtingai nei už keliasdešimties metrų esantis Lazdijų duonos kioskas, naujasis ketina prekiauti Garliavos duona.
Įdomu, kad šalia esantys prekybininkai dėl alytiškių piniginės konkuruoja, bet išsilaiko. Tiek minėti kioskai, tiek prie pat esanti „Eglės“ parduotuvė ar netolies, Statybininkų g. daugiaaukščiuose, įsitaisiusios mažos maisto parduotuvėlės ir toliau esantys kioskeliai, tarp jų – ir vienas, skirtas kebabų mėgėjams.